Blomkåltaco med refried beans og avokadodressing
Glutenfri
Vegetar

Blomkåltaco med refried beans og avokadodressing

3.99 (98)
Under 35 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
¾ dl
Blomkål
½ stk
Reddiker
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
⅓ stk
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Avokado
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Lime
⅓ stk
Maistortillaer
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Koriander
½ bunt
Lime
⅓ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og ¾ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Del blomkålen i små buketter. Skyll og del reddikene i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av rødløken og hvitløken, three spice krydderet og ønsket mengde av chilikrydderet i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, grønnsaksbuljongen, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Mos blandingen til en grov mos med en stekespade eller gaffel, og smak til med 1 ss smør og saft fra limen. 
 Del avokadoen i to, fjern steinen, skrap ut avokadokjøttet med en skje, og ha det over i en blender eller beholder. Vend inn yoghurten, og kjør det sammen til en jevn avokadodressing i blenderen eller med en stavmikser. Skyll og grovhakk korianderen, og vend halvparten inn i avokadodressingen. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Ha kålsalaten i en serveringsskål. Ha resten av korianderen i en annen skål. Del limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!