Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, servert med syltet rødløk og krydderyoghurt

Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat med eple, servert med syltet rødløk og krydderyoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1–2 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 657 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del brokkolien i små buketter. Skrell og del stilken i staver. Skrell hvitløken og riv ønsket mengde på et rivjern. Ha brokkolien og ønsket mengde av hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter. Kok bulguren etter anvisningen på pakken.  
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.  
 Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med tyrkisk krydder og litt salt.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Hell av vannet fra bulguren og bland den med den bakte brokkolien, epleterningene og 1 ss olivenolje i en stor skål. Krydre med litt salt og pepper, og topp med korianderen. 
 Server kyllingkjøttet med brokkoli- og bulgursalaten, den syltede rødløken og krydderyoghurten.
Vel bekomme!