Glutenfri
Vegetar
Vegetarisk moussaka med aubergine og grønne linser, servert med tomatsalat
3.93 (71)
Under 45 min
12 Ingredienser
Moussaka er en gresk klassiker med ovnsbakt aubergine og fyldig tomatsaus. Her har vi byttet ut lammekjøttdeigen med grønne linser.
Moussaka er en gresk klassiker med ovnsbakt aubergine og fyldig tomatsaus. Her har vi byttet ut lammekjøttdeigen med grønne linser.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Kanel
- olje
- pepper
- salt
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Kanel
½ ts
Bechamelsaus
250 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Tobladssalat
50 g
Poteter
350 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 581 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1–2 dl rødvin i tomatsausen, og la den koke i 5 minutter før du har i tomatene. Dette gir ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen i centimetertykke skiver på langs. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek auberginen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Kutt potetene i tynne skiver. Kok opp en kjele med vann, og kok potetskivene i omtrent 10 minutter.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de moste tomatene og grønnsaksbuljongen, og la tomatsausen småkoke under lokk til aubergineskivene er ferdigstekte. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen, og smak til med omtrent ½ ts kanel, litt salt og pepper.
Fordel de ovnsbakte aubergineskivene på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Fordel potetskivene over tomatsausen, og ha over bechamelsausen. Topp moussakaen med Grande Premium-osten. Stek moussakaen i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skyll og del cherrytomatene i to. Ha tobladsalaten og cherrytomatene i en serveringsskål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Server salaten til moussakaen.
Vel bekomme!