Fredagstaco med mango, tomatsalsa og guacamole
3.95 (93)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Kjøttdeig
300 g
Three spice
½ pakke
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Mango
½–1 stk
Maiskorn
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Tomatsalsa
100 g
Tortillalefser
4 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
75–150 g
Lime
½–1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1036 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 104 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Taco kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med ulike grønnsaker, frukter og sauser du har liggende.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Bland inn tacokrydderet og ½ dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Sil laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen guacamolen og rømmen i en skål, og smak til med hvitløken, saft fra limen, salt, pepper og ønsket mengde av chiliflakene.
Server tomatsalsaen til retten.
Vel bekomme!