Vegetar
Grønnsakslasagne med skjørost og squash, servert med ruccola
4.38 (212)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Squash
1 stk
Tomatpuré
2 pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Skjørost
1 pakke
Vann
1 dl
Bechamelsaus
250 g
Ferske lasagneplater
125 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 675 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulroten, og skyll squashen. Kutt gulroten og squashen i små terninger.
Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, gulroten og squashen i 5–6 minutter, eller til grønnsakene er møre. Vend inn tomatpuréen og oreganokrydderet, og stek videre i et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og omtrent 1 dl vann, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker og olivenolje. Vend til slutt inn skjørosten.
Drypp litt olivenolje i bunnen av en ildfast form, og ha i tomatsausen, bechamelsausen og lasagneplatene lagvis og i den rekkefølge. Avslutt med et tynt lag av bechamelsausen, og topp med den revne Grande Premium-osten. Stek grønnsakslasagnen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll ruccolasalaten, og ha den i en skål. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!