Laktosefri
Glutenfri
Utbenet kyllinglår med estragon, sitron- og hvitløksbakte potetskiver, grønne bønner og cherrytomater
4.17 (501)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Smør
1 ss
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Grønne bønner
150 g
Cherrytomater
250 g
Olivenolje
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 645 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker ekstra god smak på kyllingen, kan den grilles ute. Gni inn kyllingen en med nøytral olje, og grill den over direkte varme under lokk i omtrent 15 minutter. Snu kyllingen et par ganger underveis.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver. Skyll og kutt sitronen i to. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver, og resten i båter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha potetene, sitronskivene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Fordel 1 ss smør over, og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingen oppå potetene, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene. Skyll og kutt tomatene i to. Kok de grønne bønnene i 2 minutter. Sil av vannet, og ha bønnene tilbake i kjelen med tomatene og 1 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper, og bland.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Ha bønnene og tomatene over den ferdigstekte kyllingen og potetene, og topp med den grovhakkede persillen. Server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!