Glutenfri
Vegetar
Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og curry- og mangodressing
3.86 (96)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Gul løk
½ stk
Grønnkål
100 g
Chiliflak
1 pakke
Lime
1 stk
Fetaost
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
Maistortillaer
10 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Fordel selleriroten utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hell laken av kikertene, og skyll de i kaldt vann. Fordel kikertene utover den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje og den røkte chilimixen. Stek selleriroten og kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen. Ha i grønnkålen og ønsket mengde av chiliflakene. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Bland inn den ovnsbakte selleriroten. Smak til med salt og pepper.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Kutt limen i båter. Fyll tortillaene med den chilistekte grønnkålen, selleriroten, kikertene. Topp med saft fra limen, fetaosten, srirachasausen og curry- og mangodressingen.
God middag!