Glutenfri
Pannestekt torskefilet med potetkrem, frisk dill, fiskesaus, ovnsbakte rotgrønnsaker og erter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Torskefilet
325 g
Dill
½ bunt
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Grønne erter
125 g
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 545 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også bakes i ovnen i omtrent 10 minutter sammen med rotgrønnsakene, hvis du ønsker mindre oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i mellomstore terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skyll og grovhakk ønsket mengde av dillen. Ha fiskesausen, ertene og halvparten av dillen i en liten kjele, og varm opp på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
Spar på 1 dl av kokevannet fra potetene. Sil resten av vannet av potetene, ha potetene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med kokevannet, litt etter litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Du kan bytte ut kokevannet med melk, dersom du ønsker det. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Topp retten med resten av dillen.
Vel bekomme!