Varm roastbiff med sennepsmarinerte poteter, grønne bønner, frisk tomatsalat og sitron-aïoli
Glutenfri
Laktosefri

Varm roastbiff med sennepsmarinerte poteter, grønne bønner, frisk tomatsalat og sitron-aïoli

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Sous vide shoulder tender er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer, og resultatet er mørt og smakfullt oksekjøtt som kun trenger en rask oppvarming.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Shoulder tender sous vide
300 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitronskall
½ ts
Sitronsaft
1 ss
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp en kjele med 2 liter vann til å varme kjøttet i. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll bønnene, og fjern stilkfestet. Del bønnene i to, og la de koke med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid. 
Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og legg pakken med kjøtt i kjelen. La kjøttet trekke i omtrent 5 minutter.
 Ha aïolien i en liten serveringsskål. Vask og tørk sitronen godt. Finriv ½ ts sitronskall, og smak til aïolien med skallet og evt. litt sitronsaft, salt og pepper.   
Skvis resten av sitronsaften oppi en salatbolle, og tilsett 1 ss olivenolje, og litt salt og pepper. Skrell rødløken, og skyll tomaten og ruccolaen. Kutt rødløken i tynne skiver og vend de i dressingen i salatbollen. Kutt tomaten i tynne skiver, og vend de og ruccolaen i bollen rett før servering.   
Løft pakken med kjøtt opp fra kjelen, og ta ut kjøttet fra pakken. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet rundt om i omtrent 3 minutter, til det har en fin stekeskorpe. La kjøttet hvile i 2 minutter før servering. 
 Sil vannet av potetene og bønnene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem og bønnene i en bolle. Vend inn sennepsvinaigretten, og krydre med salt og pepper.   
Skjær kjøttet i tynne skiver og server det med marinerte poteter og bønner, tomatsalat og sitron-aïoli. Håper det smaker, og god sommer!  
Vel bekomme!