Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør

4.17 (497)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Timian
1 bunt
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
½ ss
Sjalottløk
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
2 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 492 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Posjer fisken i melk. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken, og tilsett litt hvitløk, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
 Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Riv bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, klem over saft fra halve sitronen, og strø over timianbladene. Ha formen tilbake i ovnen, og stek gulrøttene i 5 minutter til.
Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Kok smøret i omtrent 1 minutt, til det får en gyllen farge. Tilsett sjalottløken og soyasausen, og la sausen stå på lav varme fram til servering.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpurèen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!