Soya- og ingefærbakt laks med nektarin- og bulgursalat og limebåter
Laktosefri

Soya- og ingefærbakt laks med nektarin- og bulgursalat og limebåter

4.27 (413)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • olje
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
1 stk
Olivenolje
1½ ss
Tobladssalat
50 g
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Bland sammen soya-og ingefærsausen, sesamfrøene og 2 ss olivenolje i en skål. Hell marinaden over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den såvidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
 Skyll agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt agurken og nektarinen i terninger. Bland sammen den ferdigkokte bulguren, salaten og agurk- og nektarinterningene i en salatbolle.
 Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Smak til sausen fra den ildfaste formen med saft fra limen.
 Kutt resten av limen i båter, og server båtene og sausen fra den ildfaste formen til retten.
Vel bekomme!