Glutenfri
Skinnstekt torsk med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og baconsmør
4.09 (173)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
500 g
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
400 g
Torskefilet med skinn
325 g
Smør
1 ss
Bacon
150 g
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 652 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk oppvaskhansker eller engangshansker når du skreller og kutter rødbetene for å unngå at fargen setter seg på fingrene dine!
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell rødbeten og gulrøttene (se tips). Kutt rødbeten i båter og gulrøttene i fire på langs. Fordel rødbeten og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Krydre fisken med litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter med skinnsiden ned. Snu fisken og tilsett 1 ss smør. Skru ned varmen til lav, og la fisken trekke ferdig i smøret i 2–3 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Dra av skinnet før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø. Tilsett 1 ss smør, og skru av varmen.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med litt salt.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!