Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med spinat, kokte poteter, karristekt blomkål og sprø pepperoni
4.17 (226)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Spinat
50 g
Pepperoni
100 g
Blomkål
1 stk
Karri
½–1 pakke
Smør
1–2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 880 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek blomkålen i ovnen med litt olje og karri på 220 grader i 15–20 minutter. Du kan også smake til den hvite sausen med litt revet muskat.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskebollene og den hvite sausen i en kjele, og kok opp på middels høy varme under omrøring. Skru ned til middels varme, og la fiskebollene småkoke i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Rør om innimellom. Skyll spinaten, og vend den inn i den hvite sausen før servering.
Skjær pepperonien i strimler. Kutt ønsket mengde av blomkålen i små buketter. Ha pepperonien i en kald stekepanne, og varm den opp til middels høy varme. Stek pepperonien i 2–3 minutter, til den har sluppet fettet. Legg pepperonien over på en tallerken.
Stek blomkålen på middels høy varme i pepperonifettet i 6–8 minutter, til den er gyllen og mør. Ha i karrien og 1–2 ss smør når det gjenstår omtrent 1 minutt av blomkålens steketid. Ha i pepperonien, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!