Svinemedaljonger med tomatbulgur, smørstekt squash og hvitløksdressing
3.96 (82)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
½ stk
Spisspaprika
½–1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sukker
½ ts
Vann
2½ dl
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Marinert indrefilet av svin
300 g
Squash
½ stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 546 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Avslutt gjerne med 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, for ekstra god smak på kjøttet.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Vend inn tomatpuréen, bulguren og ½ ts sukker, og stek videre i 1 minutt. Bland inn grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, til tomatpuréen er oppløst. Ha lokk på kjelen, og la bulguren småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Rør om et par ganger underveis.
Bland yoghurten og persilladen sammen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og klem stykkene forsiktig sammen. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side (se tips). Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering.
Skyll og kutt squashen i centimetertykke skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen i 1–2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!