Adana-kebab med tomatbulgur, bakte grønnsaker og krydret yoghurt

Adana-kebab med tomatbulgur, bakte grønnsaker og krydret yoghurt

4.25 (394)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Chorizodeig
300 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.  
 Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt salt.
 Form chorizodeigen til lange, flate kebaber. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.  
 Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.  
Vel bekomme!