Laktosefri
Crispy kyllinglårbiff med jasminris, rødkålsalat med chilidressing og kinesisk dippsaus
4.2 (376)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Crispy kyllinglårkjøtt
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Smør
1–2 ss
Rødkål
150 g
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 780 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn grovhakket frisk koriander i risen for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Ha hvitløken og 1–2 ss smør i en stekepanne eller wokpanne, og varm raskt opp. Ta ut kyllingen fra ovnen og hell hvitløkssmøret over kyllingen. Stek videre i ovnen, til kyllingen er gjennomvarm og sprø.
Kutt ønsket mengde av rødkålen i tynne strimler. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje. Wokk rødkålen i omtrent 2 minutter. Krydre med salt, og klem over saften fra halve limen. Kutt resten av limen i båter.
Skyll hjertesalaten, og kutt den i strimler. Ha chilimajonesen i en serveringsskål, og vend inn hjertesalaten og rødkålen.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server limebåtene og den kinesiske dippsausen til retten, og dryss over den grovhakkede korianderen.
Vel bekomme!