Teriyaki- og limeglaserte svinekjaker med pak choy, gulrøtter og basmatiris
Laktosefri

Teriyaki- og limeglaserte svinekjaker med pak choy, gulrøtter og basmatiris

4.15 (176)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Basmatiris
135 g
Lime
1 stk
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Mørkokte svinekjaker
350 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vårløk
1 pakke
Gul løk
½ stk
Pak choy
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Løken kan også stekes og blandes inn i den kokte risen sammen med de ristede sesamfrøene.

 Tilbered risen som anvist på pakken.  
 Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og del limen i to. Bland sammen teriyakisausen, det revne limeskallet og saften fra halvparten av limen i en kjele. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i kjelen, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. La det hele koke på lav varme frem til servering. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.  
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over på et lite fat. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kutt endene av pak choyene, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 3 minutter. Ha i pak choyene, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt.
 Topp retten med de ristede sesamfrøene og vårløken. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten. 
Vel bekomme!