Cæsarsalat med sitron- og pepperkylling, ovnsbakte krydderpoteter og varme tomater
Laktosefri

Cæsarsalat med sitron- og pepperkylling, ovnsbakte krydderpoteter og varme tomater

4.28 (697)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Oliven
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Cæsardressing
½–1 pakke
(Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Krutonger
40 g
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 732 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen og tomaten kan serveres kald hvis du heller ønsker det. Skjær det i skiver, og fordel over salaten før servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i jevnstore båter. Ha potetene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen rett etter at du har tatt potetene ut av ovnen.  
Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Skyll og kutt tomaten i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Stek tomaten med snittflaten ned i et par minutter.     
 Legg kyllingen i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. Legg tomaten i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.    
Skrell sjalottløken, og kutt den og olivenene i skiver. Del salatene i to, og skyll dem godt. Riv salatbladene fra hverandre, og ha dem i en salatbolle. Vend inn dressingen, og fordel salaten på tallerkener.    
 Fordel løk- og olivenskivene og krutongene over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og dryss den over salaten ved servering. Skjær kyllingen i skiver, og server den, tomatene og potetene til salaten.
Vel bekomme!