Stekt kveitefilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteter

Stekt kveitefilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Reddiker
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Bearnéssaus
½ pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 559 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele potetene i to, og steke dem i ovnen med reddikene og brokkolien.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, reddikene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.   
 Legg fisken på en skjærefjøl med skinnsiden ned. Skjær skinnet forsiktig av fisken med en skarp kniv. Del fisken i porsjonstykker.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Nyt måltidet!
Vel bekomme!