Limebakt laksefilet med potetpuré, teriyakismørsaus og ovnsbakt grønnkål og pastinakk
4.2 (185)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
½–1 dl
Pastinakk
2 stk
Grønnkål
100 g
Lime
½ stk
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
½ stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 703 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold skallet på potetene for en grovere, mer næringsrik potetpuré.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt pastinakkene i fire på langs. Fordel pastinakkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pastinakkene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ta pastinakken ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern over fisken, og krydre med litt salt. Legg fisken oppå pastinakken og grønnkålen. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i 8–10 minutter.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. La smøret koke på middels varme i omtrent 1 minutt, til det er lett gyllent. Tilsett ønsket mengde av teriyakisausen. Gi teriyakismørsausen et raskt oppkok, og ta den av varmen. Smak til med saften fra limen rett før servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!
Vel bekomme!