Indrefilet av svin med sellerirotpuré, ovnsbakt søtpotet med spinat og saus vierge
Laktosefri
Glutenfri

Indrefilet av svin med sellerirotpuré, ovnsbakt søtpotet med spinat og saus vierge

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Saus vierge er en klassisk fransk saus som passer godt til svinekjøtt. Servert med sellerirotpuré og spinat, er dette en herlig kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
1 ss
(Melk)
Søtpotet
1 stk
Spinat
100 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 714 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 31 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For perfekt resultat på kjøttet kan du bruke et steketermometer, og ta kjøttet ut av ovnen når termometeret viser mellom 62–65 grader. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på omtrent 68 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett 1 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser.
 Skrell og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll spinaten, og bland den med søtpoteten når det gjenstår 2–3 minutter av søtpotetens steketid.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på alle sider, til det er gyllent. Skru ned temperaturen på stekeovnen til 200 grader, og stek kjøttet på stekebrettet med søtpoteten når det gjenstår 10–12 minutter av søtpotetens steketid (se tips). La kjøttet hvile i 5 minutter, før du skjærer det i tynne skiver.  
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk persillen. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i ½ dl olivenolje. Kok sjalottløken og tomaten i 1–2 minutter, til de er myke. Tilsett balsamicovinaigretten og persillen, og smak til med saften fra den halve sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!