Chili sin carne med sorte bønner, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips
Vegetar

Chili sin carne med sorte bønner

servert med rømme, avokadoskiver og nachochips
4.14 (127)
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønn paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
3 dl
Koriander
1 bunt
Avokado
1 stk
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Tortillachips
1 pakke
Fullkornsris
135 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 882 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 115 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne gryten småkoke på lav varme i lengre tid om du har mulighet.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og del chilien i to, og fjern ønsket mengde av chilifrøene (de er sterke). Finhakk chilien. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger.
 Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Tilsett three spice krydderet og paprikakrydderet, stek videre under omrøring i omtrent 1 minutt, eller til krydderet slipper aroma. Tilsett tomatpuréen og 3 dl vann, og kok det hele på middels høy varme i omtrent 5 minutter.     
Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen i gryten, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Vend inn bønnene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden, og smak til med saft fra limen, salt, pepper, og eventuelt mer av paprikakrydderet. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Lag et snitt rundt avokadoen, vri rundt, og fjern steinen. Løft avokadokjøttet ut av skallet, og kutt avokadoen i skiver. Topp chili sin carnen med korianderen ved servering. Server avokadoskivene, rømmen og tortillachipsene til retten.    
Vel bekomme!