Kan grilles
Laktosefri
Vegetar
Stekt hjertesalat med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressing
3.98 (88)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Reddiker
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Cashewnøtter
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Quinoa
200 g
Edamamebønner
1 pakke
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Ponzusaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 591 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været tillater det, kan du pensle snittflaten på hjertesalaten med litt olje og tilberede på grillen.
Skyll og kutt reddikene i to eller fire. Skyll og finhakk vårløken. Skrell og finhakk sjalottløken, og grovhakk cashewnøttene.
Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek sjalottløken og reddikene med ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn quinoaen, edamamebønnene, cashewnøttene og halvparten av vårløken. Stek det hele videre i 2–3 minutter på middels varme, til alt er gjennomvarmt. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Del hjertesalaten i fire igjennom stilkfestet, slik at du får fire båter. Skyll og tørk hjertesalaten godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalatbåtene i 1–2 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt resten av limen i båter. Fordel quinoasalaten utover et fat, og ha den stekte hjertesalaten på toppen. Ha over ponzusausen og curry- og mangodressingen, og topp med ønsket mengde av chiliflakene og resten av vårløken. Server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!