Stekt hjertesalat med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressing

Kan grilles

Laktosefri
Vegetar

Stekt hjertesalat med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressing

3.98 (88)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Reddiker
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Quinoa
200 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Chiliflak
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 591 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det, kan du pensle snittflaten på hjertesalaten med litt olje og tilberede på grillen.

 Skyll og kutt reddikene i to eller fire. Skyll og finhakk vårløken. Skrell og finhakk sjalottløken, og grovhakk cashewnøttene. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek sjalottløken og reddikene med ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn quinoaen, edamamebønnene, cashewnøttene og halvparten av vårløken. Stek det hele videre i 2–3 minutter på middels varme, til alt er gjennomvarmt. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
Del hjertesalaten i fire igjennom stilkfestet, slik at du får fire båter. Skyll og tørk hjertesalaten godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalatbåtene i 1–2 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper. 
Kutt resten av limen i båter. Fordel quinoasalaten utover et fat, og ha den stekte hjertesalaten på toppen. Ha over ponzusausen og curry- og mangodressingen, og topp med ønsket mengde av chiliflakene og resten av vårløken. Server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!