Rødbetebiffer med rosmarinpoteter, eplesalat og camembertsaus
35-45
Vegetar

Rødbetebiffer med rosmarinpoteter, eplesalat og camembertsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • olje

Rosmarinpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
rosmarin
Rosmarin
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Rødbetebiffer

rødbeter
Rødbeter
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
panering
Panering
35 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Salt
½ ts

Camembertsaus

camembert
Camembert (Melk, Laktose)
¼ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Melk (Melk)
2 dl

Eplesalat

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
rødt eple
Rødt eple
1 stk
camembert
Camembert (Melk, Laktose)
¼ pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 878 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Rosmarinpoteter: Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Rødbetebiffer: Skrell og grovriv rødbetene på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene og hvitløken i 7–9 minutter, og krydre med persilladen og litt pepper.   
  4. Rødbetebiffer, fortsettelse: Ha de ferdigstekte rødbetene i en bolle, og bland inn paneringen, ½ dl hvetemel, egget og omtrent ½ ts salt. Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side.   
  5. Camembertsaus: Smelt omtrent 1 ss smør i en kjele på middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Rør godt og tilsett 2 dl melk, litt etter litt, under omrøring. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Del halve camemberten i mindre biter, og rør dem inn i sausen. Smak til med salt og pepper, og la sausen stå på lav varme frem til servering.
  6. Eplesalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Skyll tobladssalaten i kaldt vann, og ha den i en skål. Skyll og del eplet i tynne skiver. Del resten av camemberten i skiver. Bland epleskivene og osten med salaten i skålen, og vend inn balsamicovinaigretten. Topp salaten med kjerneblandingen.
  7. Rosmarinpoteter, fortsettelse: Grovhakk rosmarinen, og skrell og finhakk hvitløken. Bland rosmarinen, litt olivenolje og den finhakkede hvitløken med de ferdigstekte potetene.