Indisk kikertgryte servert med basmatiris,  krydderbakt blomkål og ristede cashewnøtter
Glutenfri
Vegetar

Indisk kikertgryte servert med basmatiris, krydderbakt blomkål og ristede cashewnøtter

4.23 (104)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½–1 stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Olivenolje
1 ss
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Indisk saus
1 pakke
(Selleri, Sennep, Melk, Laktose)
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1015 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 126 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å spare oppvask, kan du også riste cashewnøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden til blomkålen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn tikka masala-pasten og omtrent 1 ss olivenolje. Stek blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. 
 Tilbered risen som anvist på pakken, men ha pakken med karri i kokevannet.
 Skrell og finhakk løken. Skyll og del tomaten i terninger, og skyll kikertene og spinaten i kaldt vann.
 Varm opp en romslig kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Vend inn tomatterningene når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden. Ha på den indiske sausen, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Vend spinaten inn i gryten, og la det småkoke til spinaten har falt litt sammen. Spe med litt vann ved behov, og smak til med salt og pepper før servering. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de er gylne. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og cashewnøttene, og server mangochutneyen til retten. 
Vel bekomme!