Tomatisert og kremet grønnsaksgryte med appelsin servert med urtebakte poteter, aioli og krutonger
Vegetar

Tomatisert og kremet grønnsaksgryte med appelsin servert med urtebakte poteter, aioli og krutonger

3.91 (188)
Under 35 min
18 Ingredienser
En velsmakende gryte med masse grønnsaker, frisk appelsin og fyldig, kremet saus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Purre
½ stk
Kikerter
1 pakke
Appelsin
½ stk
Tomatpuré
½ pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Chiliflak
½ pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1½ dl
Chiliflak
½ pakke
Appelsinskall
2 ts
Bladpersille
½ bunt
Krutonger
½ pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 694 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–30 minutter. Vend urtemiksen inn med de ferdigstekte potetbåtene. 
Skrell og kutt løken og søtpoteten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Kutt purren i to på langs, skyll den godt i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, søtpoteten og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og ønsket mengde av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, crème fraîchen, grønnsaksbuljongen, kikertene, de hakkede tomatene og litt av persillen. La tomatgryten småkoke i 15–20 minutter. Smak til med saften fra ønsket mengde av appelsinen, salt og pepper. 
Topp tomatgryten med ønsket mengde av chiliflakene, det revne appelsinskallet, resten av persillen og krutongene. Server aiolien og potetbåtene til retten. 
God middag!