Laktosefri
Vegetar
Grønnsakswok med portobellosopp
stekt egg, koriander og peanøtterRetten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
Eggenudler
125 g
Vann
½ dl
Portobellosopp
2 stk
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Egg
2 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 664 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk to panner til å wokke, eller wokk i to omganger, hvis det blir for stor mengde i pannen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Spar på omtrent ½ dl av kokevannet når du heller av vannet.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll og kutt pak choyen i skiver. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i stekepannen, og stek dem i omtrent 3 minutter. Ha speileggene over på en tallerken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Legg soppen på en tallerken.
Ha ingefærblandingen i pannen, vend inn pak choyen, gulroten og rødløken, og wokk grønnsakene i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og ha soppen tilbake i pannen. Tilsett bønnespirene, woksausen og de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av kokevannet fra nudlene, til woksausen har ønsket konsistens.
Skyll og kutt chilien i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Topp retten med peanøttene, chilien og korianderen. Server limebåtene til retten.
Vel bekomme!