Vegetar
Nanpizza med valnøttdipp, feta og ovnsbakt aubergine, servert med granateplesalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
Rødløk
1 stk
Aubergine
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Honning
1 ts
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Nanbrød
1 pakke
Fetaost
50 g
Granateple
1 stk
Spinat
50 g
Olivenolje
1 ss
Avokadohummus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 896 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 106 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt auberginen i skiver. Fordel løken og auberginen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i 1–2 minutter, og ha dem over i en skål. Ha ajvarsausen, honningen, 1 ss olivenolje og saften fra den halve sitronen i skålen med valnøttene. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Fordel nanbrødene utover et stekebrett med bakepapir. Smuldre fetaosten over nanbrødene, og drypp over litt olje. Stek nanpizzaene nederst i ovnen i 10 minutter.
Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten med granateplefrøene. Topp med 1 ss olivenolje og litt balsamicoeddik.
Fordel valnøttdippen over nanpizzaene, og topp med de ovnsbakte grønnsakene, avokadohummusen og granateplesalaten.
Vel bekomme!