Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat

Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat

4.43 (623)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
3 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Lime
½ stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Chiliflak
½–1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skrell og kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell gulrøttene, ingefæren og hvitløken. Kutt gulrøttene i to på langs, og så på tvers. Finhakk ønsket mengde av ingefæren og hvitløken. Fordel gulrøttene, ingefæren og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll spinaten. 
 Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå gulrøttene, og topp dem med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering. 
God middag!
Vel bekomme!