Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré
teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter4.39 (343)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Lime
½ stk
Laksefilet
270 g
Chiliflak
½–1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
½ stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 711 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, ingefæren og hvitløken. Kutt gulrøttene i to på langs, og så på tvers. Finhakk ingefæren og hvitløken. Fordel gulrøttene, ingefæren og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll spinaten.
Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå grønnsakene, og topp dem med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Vel bekomme!