Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian, servert med persillebakte grønnsaker, potetmos og steinsoppsaus
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian, servert med persillebakte grønnsaker, potetmos og steinsoppsaus

4.36 (75)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Bladpersille
1 bunt
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
660 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1168 kcal
  • Fett: 83 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllinglårene i leddet for at de skal bli gjennomvarme raskere.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt rødløken i båter. Kutt bort det ytterste laget på selleriroten, og kutt den i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Bland den med grønnsakene før servering. 
 Ha kyllingen, kraften fra pakken og steinsoppsausen i en ildfast form. Varm kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!