Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian, servert med persillebakte grønnsaker, potetmos og steinsoppsaus
4.36 (75)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Bladpersille
1 bunt
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
660 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1168 kcal
- Fett: 83 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del kyllinglårene i leddet for at de skal bli gjennomvarme raskere.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt rødløken i båter. Kutt bort det ytterste laget på selleriroten, og kutt den i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Bland den med grønnsakene før servering.
Ha kyllingen, kraften fra pakken og steinsoppsausen i en ildfast form. Varm kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!