Laktosefri
Teriyakistekt laks med pak choy, gulrot og nudler
4.13 (357)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Nudler
125 g
Pak choy
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 645 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne i et par minutter, til de er gylne. Da får de en ekstra god og nøtteaktig smak.
Kok nudlene i 3–5 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og avkjøl nudlene i kaldt vann.
Del pak choyen i 4 båter langs stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Varm opp en vid stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og gulrotskivene i 2–3 minutter, til de er gylne, men fortsatt sprø. Krydre med litt salt underveis i steketiden. Ha grønnsakene over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek fisken i omtrent 2 minutter på den ene siden. Tilsett teriyakisausen, snu fisken, og stek den videre i omtrent 1 minutt, til fisken så vidt er gjennomstekt, med en mørkerosa kjerne. Legg laksen over på en tallerken.
Bland sammen eggenudlene og grønnsakene fra punkt 2 i stekepannen med teriyakisausen. Legg laksen tilbake i pannen, og strø over sesamfrøene (se tips).
Server chiliflakene til retten.
Vel bekomme!