Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med smørstekt blomkål og eple, potetmos og brun saus
4.2 (281)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Potetmos
500 g
Brun saus
1 pakke
Spinat
50 g
Rødt eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 639 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Ha kjøttet og sjyen over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips).
Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la dem småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skyll spinaten og eplet. Del blomkålen i buketter, og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og epleterningene, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
Skjær kjøttet i skiver før servering.
God middag!