Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, soppsaus og potetskiver med grønnkål
4.29 (101)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
Smør
1 ss
Rødt eple
½ stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Soppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 755 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt ønsket mengde av hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.
Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland grønnkål- og brokkoliblandingen med potetene, og stek videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek epleterningene på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!