Vegetar
Shakshouka - egg i tunisisk tomatsaus, servert med multibrød, persille og fetaost
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Ordet shakshouka er arabisk slang. Det betyr «en blanding», og er hentet fra verbet shakka, som betyr «å klumpe seg sammen".
Ordet shakshouka er arabisk slang. Det betyr «en blanding», og er hentet fra verbet shakka, som betyr «å klumpe seg sammen".
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Squash
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Tomatpuré
2 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Egg
4 stk
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Rustikke multibrød
2 stk
Fetaost
50 g
Bladpersille
1 bunt
Tobladssalat
50 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også toppe skakshoukaen med litt tabascosaus for å gjøre retten sterkere.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene i en ildfast form, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek squashen i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i et par minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i et lite minutt. Ha i de hakkede tomatene, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned til lav varme, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter fire fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken
Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Skyll, tørk og grovhakk persillen. Strø persillen og ønsket mengde av chiliflakene over retten. Skyll tobladssalaten, ha den i en skål, og drypp over litt olivenolje.
Sett stekepannen på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.
Vel bekomme!