Stekt kveitefilet med honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette, rødvinssaus og kokte poteter
Laktosefri
Glutenfri

Stekt kveitefilet med honningbakte gulrøtter i sennepsvinaigrette, rødvinssaus og kokte poteter

4.31 (324)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Smør
1 ts
(Melk)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Dill
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 681 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pisk gjerne inn 1 ss smør i sausen rett før servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.    
 Skrell eller skyll gulrøttene, og del dem i to eller fire på langs avhengig av størrelsen. Ha honningen i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt, til honningen er flytende. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle honningen over gulrøttene, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter.   
 Skjær skinnet av fisken, og kutt den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ts smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.    
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
 Ta de ferdigstekte gulrøttene ut av ovnen, og vend inn sennepsvinaigretten. 
 Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Topp gulrøttene med dillen.
Vel bekomme!