Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette

4.02 (520)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sjalottløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Dill
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ts
Smør
½ ss
(Melk)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan du steke fisken og gulrøttene i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 12 minutter.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll eplet og dillen. Kutt eplene i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ½ dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper.     
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Skru av varmen, krydre fisken med sitruskrydderet, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering. 
 Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn 1 ts sukker og ½ ss smør, og varm opp på middels varme under omrøring, til sukkeret har smeltet. Pass på at alle sidene av gulrøttene blir blandet inn i sukkeret og smøret, slik at de blir glaserte. Krydre med litt salt og pepper.
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 2 minutter. Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen med potetene, og stek potetene på middels varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.  
Vel bekomme! 
Vel bekomme!