Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette
4.02 (520)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
½ ss
Sjalottløk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Dill
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ts
Smør
½ ss
Torskefilet
325 g
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 587 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan du steke fisken og gulrøttene i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 12 minutter.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll eplet og dillen. Kutt eplene i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ½ dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Skru av varmen, krydre fisken med sitruskrydderet, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering.
Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn 1 ts sukker og ½ ss smør, og varm opp på middels varme under omrøring, til sukkeret har smeltet. Pass på at alle sidene av gulrøttene blir blandet inn i sukkeret og smøret, slik at de blir glaserte. Krydre med litt salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 2 minutter. Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen med potetene, og stek potetene på middels varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!