Limebakt torskefilet med potetpuré
gulrøtter og sopp med ingefær og teriyakismør4.28 (342)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1–1½ dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
400 g
Sjampinjong
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½-1 pakke
Lime
1 stk
Torskefilet
325 g
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 591 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Fordel gulrøttene og soppen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærblandingen. Krydre med litt salt, og stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.
Skyll og tørk limen. Ta ut grønnsakene i ovnen, og bland dem godt på stekebrettet. Legg fisken på stekebrettet med grønnsakene, og krydre den med salt og pepper. Finriv skallet fra limen (kun det grønne) over. Ha fisken og grønnsakene tilbake i ovnen, og stek videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl av melken, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
God middag!
Vel bekomme!