Tom kha gai-suppe med kylling, paprika, sitrongress og sopp, servert med jasminris og koriander
Laktosefri
Glutenfri

Tom kha gai-suppe med kylling, paprika, sitrongress og sopp, servert med jasminris og koriander

4.41 (728)
Under 30 min
13 Ingredienser
Saftig kylling, mild kokosmelk og friskt sitrongress. Denne suppen fra det thailandske kjøkken byr på mange spennende og inspirerende smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • olje
    • salt
    • sukker
    Jasminris
    135 g
    Rødløk
    ½–1 stk
    Gulrot
    1 stk
    Aromasopp
    100 g
    Rød paprika
    ½–1 stk
    Sitrongress
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    350 g
    Lime
    ½ stk
    Rød currypaste
    ½ pakke
    Kokoskrem
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    5 dl
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    ½ stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 714 kcal
    • Fett: 28 g
    • Karbohydrater: 73 g
    • Protein: 43 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vær forsiktig med currypasten dersom du ikke liker altfor sterk mat. Prøv deg frem, og tilsett litt etter litt, til du er fornøyd med smaken.

    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Skrell og kutt rødløken og gulroten i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Knus sitrongresset med den flate siden av en kniv. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. 
     Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek det hele i 1 minutt til (se tips).  
    Tilsett kokoskremen, buljongen og 5 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha løken, gulroten, soppen, paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, sukker og skallet fra limen. Ta sitrongresset ut av suppen før servering. 
    Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten. 
    God middag!