Stekt seifilet med fløtestuet spisskål, karamellisert løk og gremolatapoteter

Stekt seifilet med fløtestuet spisskål, karamellisert løk og gremolatapoteter

3.95 (110)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • hvetemel
  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss
Spisskål
1 bit
Purre
1 stk
Matfløte
150 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
½–1 ts
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Seifilet
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 579 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.

 Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt spisskålen i tynne strimler. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen og purren i 2–3 minutter, til purren er blank og spisskålen er litt myk. Rør inn ½–1 ts hvetemel. Tilsett matfløten, og kok opp under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.  
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern (se tips). Skrell og finhakk hvitløken. Bland persillen, skallet fra sitronen, hvitløken, 1 ss olivenolje og litt av saften fra sitronen i en skål. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Vend persille-, hvitløk- og sitronblandingen inn i potetene.  
Topp fisken med den karamelliserte løken ved servering.
Vel bekomme!