Stekt seifilet med stuet sommerkål, karamellisert løk og gremolatapoteter

Stekt seifilet

med stuet sommerkål, karamellisert løk og gremolatapoteter
4.08 (61)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss
Sommerkål
½ stk
Purre
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetemel
½–1 ts
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Seifilet
300 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
558 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.

 Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen og purren i 2–3 minutter, til purren er blank og kålen er litt myk. Rør inn ½–1 ts hvetemel. Tilsett matfløten og kok opp under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.   
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen. Ha løken over i en skål. 
 Skyll, tørk og varm stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
 Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern (se tips). Skrell og finhakk hvitløken. Bland persillen, skallet fra sitronen, hvitløken, 1 ss olivenolje og litt av saften fra sitronen i en skål. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Vend persille-, hvitløk- og sitronblandingen inn i potetene.  
Topp fisken med den karamelliserte løken ved servering.
Vel bekomme!