Ovnsbakt laks med spinatkremet linguine og frisk eplesalat

Ovnsbakt laks med spinatkremet linguine og frisk eplesalat

4.24 (429)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Linguine
200 g
(Hvete)
Purre
1 stk
Spinat
100 g
Sitron
½ stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 876 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke laksen: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 4 minutter på hver side, til den flaker seg. Krydre med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered ​pastaen som anvist på pakken.
 Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og topp med sitronskallet og litt olivenolje, salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal helst ha en mørk rosa kjerne. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett fløten, og kok opp. Ha i grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det hele småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte pastaen, og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen.
 Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland sammen epleskivene og saften fra resten av sitronen i en serveringsskål.
Vel bekomme!
Vel bekomme!