Ovnsbakt lyrfilet med urtepoteter, gulrotpuré, grønnkål- og epleglaserte neper og smørsaus
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet med urtepoteter, gulrotpuré, grønnkål- og epleglaserte neper og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
En saftig fiskerett full av smaker. Ovnsbakte poteter med salsa, gulrotpuré og glaserte neper gjør dette til et fantastisk måltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Salsa verde
75 g
Gulrøtter
400 g
Lime
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Lyrfilet
350 g
(Fisk)
Nepe
1 stk
Rødt eple
1 stk
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
(Melk)
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med ½ ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen. 
 Ta potetene ut av ovnen, og vend inn salsa verden. Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene, og krydre den med litt salt. Ha gjerne litt av salsa verden på fisken også. Stek potetene og fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller potetene er gylne og gjennomstekte. 
Skrell nepen hvis du vil, og skyll eplet. Kutt nepen i grove terninger. Del eplet i to, og kutt det i tynne skiver. Ha nepeterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la nepeterningene koke i 2–3 minutter. Sil av vannet, og la nepeterningene dampe fra seg i 3 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek nepeterningene i i omtrent 2 minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleskivene og grønnkålen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Kutt resten av limen i båter. og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!