25-35
Laktosefri
Glutenfri
Filetstykke av svin med ovnsbakte potetskiver og syrlig rødløk, asparges, aioli og ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte potetskiver og syrlig rødløk
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Asparges
Asparges
100 g
Smør (Melk)
½ ss
Vann
1 dl
Tilbehør
Ruccola
50 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 628 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du bruker steketermometer, skal kjøttet ha en kjernetemperatur på omtrent 62 grader.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetskiver og syrlig rødløk: Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Skrell og kutt rødløken i to. Del hver halvdel i tre båter som henger sammen i stilkfestet. Fordel potetene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og rødløken på den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper med potetene, og ha balsamicovinaigretten over rødløken. Stek potetene og rødløken midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
- Filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 2–3 minutter, til det er godt brunet. Legg kjøttet oppå potetene når det gjenstår omtrent 12 minutter av grønnsakenes steketid, og stek det hele ferdig sammen. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
- Asparges: Kutt vekk endene på aspargesene, og skrell den nederste halvdelen. Tørk ut av stekepannen fra forrige steg, og ha i ½ ss smør, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og ha i aspargesen. Damp aspargesen under lokk, i 2–3 minutter.
- Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og server ruccolaen og aiolien til retten.