Glutenfri
Elgkarbonader i peppersaus
med smørstekt blomkål, servert med rotmosNy oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Rotmos
500 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Peppersaus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 752 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blomkålbukettene kan også stekes i ovn om du ønsker mindre arbeid. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter.
Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok.
Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
Vel bekomme!