Elgkarbonader i peppersaus med smørstekt blomkål, servert med rotmos
Glutenfri

Elgkarbonader i peppersaus

med smørstekt blomkål, servert med rotmos
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Rotmos
500 g
(Melk, Laktose)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
752 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålbukettene kan også stekes i ovn om du ønsker mindre arbeid. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter.

Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–15 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha i peppersausen, og gi det hele et lite oppkok.
 Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek blomkålbukettene i 4–5 minutter. Smak til med salt.
Vel bekomme!