Kyllingbryst med appelsin- og timianbakte gulrøtter, kokte poteter og soppsaus

Kyllingbryst med appelsin- og timianbakte gulrøtter, kokte poteter og soppsaus

4.12 (130)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker/honning
  • salt
  • pepper
  • olje
Kyllingbryst
300 g
Gulrøtter
400 g
Timian
½ bunt
Appelsin
½–1 stk
Sukker/honning
½ ss
Småpoteter
300 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 502 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk steketermometer på kyllingen for best resultat. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen ligger på 65 grader, og la kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann, men ha i litt ekstra. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Ha i posen med soppsausen de siste 10 minuttene av koketiden.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Skru av platen.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skyll og dra bladene av timianen. Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn litt olje, ½ ss sukker eller flytende honning, ønsket mengde av timianen og saften fra appelsinen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen oppå gulrøttene i formen, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter (se tips). 
Vel bekomme!
Vel bekomme!