Hjemmelaget lasagne med fersk timian, servert med ruccola- og cherrytomatsalat

Hjemmelaget lasagne med fersk timian, servert med ruccola- og cherrytomatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
1 bunt
Kjøttdeig
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Ferske lasagneplater
125 g
(Egg, Hvete)
Revet ost
100 g
(Melk)
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 915 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid kan du forberede lasagnen dagen før, så er det bare å sette den i ovnen før servering.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Plukk bladene av timianen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og timianen, og la det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt.   
 Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med kjøttsausen i bunnen av formen, legg et lag med lasagneplatene oppå kjøttsausen, og deretter et lag med den hvite sausen. Gjenta dette 2–3 ganger. Trykk platene godt ned, slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med den revne osten, og stek den midt i ovnen i 20–25 minutter. 
 Skyll ruccolaen og tomatene. Kutt tomatene i to, og ha dem i en serveringsskål med ruccolaen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Bland godt.
Vel bekomme!