Sitronpanerte svineschnitzler med potetpuré, kryddersmør med erter og løk og sitron
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- plastfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Melk
1½ dl
Smør
1 ss
Egg
1 stk
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Svineskiver
300 g
Hvetemel
1 dl
Gul løk
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 957 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i kryddersmøret for mer smak.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Knekk egget i en skål, og pisk det med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland skallet fra sitronen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken.
Ha litt plastfolie rundt hver av svineskivene, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i sitronpaneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før de skal stekes.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss av kryddersmøret. Stek løken i smøret i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett ertene og resten av kryddersmøret, og la det hele stå på lav varme frem til servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med litt salt rett før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!