Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris
Glutenfri

Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris

4.02 (161)
Under 20 min
6 Ingredienser
Kylling korma er en tradisjonell indisk rett, med grønnsaker og kjøtt i en krydret og kremet saus. Denne retten er utrolig god og rask å lage.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Blomkål
½ stk
Spinat
50 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
805 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kylling kormaen, kan du enten steke og blande dem med risen, eller servere dem ved siden av.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Stek blomkålen med kyllingen de siste 2 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
Bland inn kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et lite oppkok, og la kylling kormaen småkoke på middels varme under lokk i 4–5 minutter. Ha i spinaten og 1 ss smør mot slutten av koketiden. 
Vel bekomme!