Glutenfri
Kylling korma med blomkål, spinat og crème fraîche, servert med basmatiris
4.02 (161)
Under 20 min
6 Ingredienser
Kylling korma er en tradisjonell indisk rett, med grønnsaker og kjøtt i en krydret og kremet saus. Denne retten er utrolig god og rask å lage.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Blomkål
½ stk
Spinat
50 g
Kormapaste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 805 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i kylling kormaen, kan du enten steke og blande dem med risen, eller servere dem ved siden av.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Stek blomkålen med kyllingen de siste 2 minuttene av kyllingens steketid. Krydre med litt salt og pepper.
Bland inn kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et lite oppkok, og la kylling kormaen småkoke på middels varme under lokk i 4–5 minutter. Ha i spinaten og 1 ss smør mot slutten av koketiden.
Vel bekomme!