Laktosefri
Wok med strimlet svinefilet i soya- og ingefærsaus med pak choy, minimais og jasminris
4.08 (275)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olje
Jasminris
135 g
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Maisstivelse
¾ pakke
Maisstivelse
¼ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Pak choy
1 stk
Minimais
125 g
Vann
½ dl
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 692 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i 1–2 minutter for en nøtteaktig og god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland kjøttet sammen med ingefærblandingen, litt salt og ¾ av pakken med maisstivelsen i en bolle. Varm opp en vid stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at det blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet over på et fat.
Bland resten av maisstivelsen fra punkt 2 med ½ dl vann, grønnsaksbuljongen og soya- og ingefærsausen i et litermål. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Del minimaisen i to på langs. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 2, og stek rødløken, pak choyen og minimiasen i 2–3 minutter. Tilsett soya- og ingefærblandingen, og kok opp. La det småkoke i 2 minutter, og vend inn kjøttet.
Topp retten med sesamfrøene ved servering (se tips).
Vel bekomme!